31 Mayıs 2014 Cumartesi

Patlıcanlı Et Sote

NefisYemekTarifleri-6nwHS4nZV

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 1 saat



Malzemeler

  • 300gr dana/kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 tane orta boy patlıcan
  • Kimyon, karabiber, pulbiber
  • Salça
  • Zeytinyağı


Hazırlanışı

Eti küçük kuşbaşı doğruyoruz tavaya alıp harlı ateşe koyuyoruz rengi dönüp suyunu salınca altını iyice kısıyoruz. Suyunu çekince yağ ilave edip kavuruyoruz. Buarada patlıcanları alacalı soyup doğruyoruz ve kızartıyoruz. Kağıt havlu koyduğumuz süzgeçte kızaran patlıcanları yarım saat kadar bekletiyoruz. Kızarmaya başlayan ete doğradığımız soğanı sarımsağı ve biberi ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz baharatları ve salçayı ilave ediyoruz son olarak yağı süzülen patlıcanları ekleyip 5dakika daha kavuruyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Et Sote

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder