30 Mayıs 2014 Cuma

Karnıyarık Tarifi

NefisYemekTarifleri-VW8JsH4pC

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 35dk

Pişirme Süresi: 25dk



Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 250 gr kıyma
  • 2 tane soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 2 adet domates
  • Biraz taze maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 kaşık salça ve isteğe göre su


Hazırlanışı

Patlıcanlarımızı kafalarını kesmeden, alacalı soyuyoruz. Kızgın yağda kızartıp fırın tepsisine alıyoruz. Diğer tarafta soğanları, biberi, kıymayı ve domatesleriyle beraber kavuruyoruz. En son maydanoz ve baharatlarını atıyoruz. Kızarttığımız patlıcanların karnını yarıyoruz ve içlerine kıymamızı dolduruyoruz. Biber ve domates üzerine koyuyoruz. 2 kaşık salçayı 1 bardak suda eritip tepsiye döküyoruz. Ve fırına atıp, suyunu çekesiye kadar pişiriyoruz.

karnıyarık fotoğrafı 1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder