30 Mayıs 2014 Cuma

Kesme Çorbası

NefisYemekTarifleri-cLk1BKkrJ

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 1 saat



Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 fincan su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un
  • Tuz


Hazırlanışı

Soğanları ufak ufak doğradıktan sonra tencerede sıvı yağ ile biraz kavuruyoruz. Sonra salçamızı ve mercimeğimizi ekleriz. Üstüne 1,5 litre kadar sıcak su ekleyip ateşte kaynamaya bırakırız. Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat kadar pişiririz ( kahverengi mercimek geç pişiyor )
Daha sonra hamurunu hazırlıyoruz. Mantı hamuru gibi sert bir hamur olacak. Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra oklava ile çok ince olmayacak şekilde açıyoruz. 2 parmak kalınlığında önce şeritler halinde kesiyoruz. Sonra da o şeritleri üst üste koyup kesiyoruz. Aralarına yapışmaması için un serpiyoruz. Çorbamızın mercimeği piştiyse içine kesmelerimizi koyup yapışmaması için arada karıştırıyoruz. 5 dk daha piştikten sonra ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun :)

Kesme Çorbası 4

Kesme Çorbası 3

Kesme Çorbası 5

Kesme Çorbası 2

Kesme Çorbası 1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder