31 Mayıs 2014 Cumartesi

Kabaklı Ali Nazik (Kuşbaşılı)

NefisYemekTarifleri-DDF1sbibm

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk



Malzemeler

  • 5-6 adet kabak
  • 500 gram dana eti (Minik doğranmış şekilde)
  • 2 küçük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça (ben biber salçası kullanıyorum)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber


Hazırlanışı

Kabaklar rendelenir.
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı alınır.
Rendelenmiş kabaklar ve tuz eklenerek kavrulur.
Minik doğranmış etler ısıtılmış tavaya alınır.
Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.
Soğanlar yarım ay şeklinde doğranıp etlerin üzerine eklenip kavrulur.
Soğanlar kavrulunca salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber eklenip karıştırılır.
1 çay bardağı sıcak su eklenip suyu çekinceye kadar pişirilir.
Kavrulan kabaklara yoğurt ve dövülmüş sarımsak eklenip karıştırılır.
Servis edilirken yoğurtlu kabak tabağa alınıp üstüne kavurduğumuz etler konulur.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder