30 Mayıs 2014 Cuma

Şımarık Mantı

NefisYemekTarifleri-tQirvC6HF

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 15dk



Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz
  • Tercihen baharat


Hazırlanışı

Soğan ve kıyma kavrularak iç harcı hazırlanır. Kare milföy parçaları merdane yardımıyla inceltilerek uzunlamasına ortadan kesilerek orta kısmına boydan boya harç dizilerek iki yandan kapatılır ve 2-3 cm aralıklarla kesilir. Üzerine yumurta sürülüp fırına verilir. Üzerine kullanacağımız yoğurda tercihinize göre sarımsak ekleyebilirsiniz. Yoğurdun koyu olmasında fayda var. Malumunuz ki milföy çabuk yumuşayan bir malzeme. Afiyet olsun.

Şımarık Mantı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder