30 Mayıs 2014 Cuma

Cezerye

NefisYemekTarifleri-Xwv4aNVrS

Kaç Kişilik: 10-12 kişilik

Hazırlama Süresi: 35dk

Pişirme Süresi: 10dk

Malzemeler
  • 2, 5 su bardağı havuç rendesi
  • 1 paket petit beurre bisküvi (küçük paketlerde =35 tane bisküvi içeriyor)
  • 1 su bardağı şeker
  • Göz kararı ceviz
  • Hindistan cevizi

Hazırlanışı
Şekeri ve rendelenmiş havucu bir tencereye alın. Ocakta hafif ateşte havuç suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin. Havuçlar şekeri ve kendi suyunu çekince altını kapatıp ılımaya bırakın.
Şekerli havuç karışımı ılıyınca, içerisine ufak parçalara ayrılmış bisküvileri ve göz kararı cevizimizi ekliyoruz.
İstersek de bir borcama yayarak, kesip kare şeklinde cezeryeler elde ediyoruz. Top şeklinde yapacağımız cezeryeler ellerimize yapışabiliyor. Bunun için elimizi hafif ıslatarak cezeryenin yapışmasını önleyebiliriz. İsteğe bağlı olarak hindistan cevizine bulayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Cezerye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder