10 Eylül 2014 Çarşamba

Oruk Kebabı (Kilis Simit Kebabı)

NefisYemekTarifleri-RlA8LQzzS

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler



Hazırlanışı

Önce bulgur ılık suyla ıslatılır ve yaklaşık 15 dk. bekletilir. İnce ince doğranan soğan, ezilen sarımsak) kırmızıbiber karabiber, nane ve tuz bir arada su ilave edilerek yoğrulur. Bulgurlar yapışıp tutmaya başladıysa kıyma eklenmeye hazır demektir. Kıyma da ilave edilerek bir süre de kıyma ile birlikte yoğrulmaya devam edilir. Son olarak ceviz içi de konur, tekrar şöyle bir yoğrulur. Hazırlanan bu hamura elde köfte biçiminde şekil verilir. Köfteler fırın tepsisine dizilir dilimlenmiş domates ve biberle süslenir. Köftelerin üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ dökülür 170 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirilir çok lezzetli yöresel bir yemektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder