10 Eylül 2014 Çarşamba

Karnabahar Mücveri

NefisYemekTarifleri-peBmuV8xY

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 35dk



Malzemeler



Hazırlanışı

Öncelikle bu tarifi kabak sevmeyen veya mücveri tutturmayı beceremeyenlere tavsiye ederim.
İlk olarak karnabahar çiçeklerini hafif iri kalacak şekilde ayırıp tencerede haşlayalım. Pişen karnabaharları bir kabın içine süzüp büyük bir bardağın altıyla hafifçe ezelim. Bu arada süzdüğünüz suyun da çorbasını yapabilirsiniz. Tarife dönecek olursak ezdiğimiz karnabahara yumurta, maydanoz, un, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştıralım. Tavaya yağımızı döküp kızınca harcımızdan kaşık yardımıyla yağın üzerine döküp düzleştirelim. Orta ateşte kızartmanızı tavsiye ederim. İki tarafı da kızaran mücverleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım. Afiyet olsun.

Karnabahar Mücveri 1

Karnabahar Mücveri 2

Karnabahar Mücveri 3

Karnabahar Mücveri 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder