10 Eylül 2014 Çarşamba

Havuçlu Kek Yapılışı

NefisYemekTarifleri-8yFOXddlN

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 40dk



Malzemeler



Hazırlanışı

Yumurta ve şekerler krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Yarım su bardağı sıvı yağ ve limon suyu eklenip çırpılır. Rendelenen havuç ve limon kabukları eklenip tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın eklenip karıştırılır. En son olarak cevizi ekleyip kaşık yardımı ile karıştırırız. Yağladığımız kek kalıbına kek hamurunu koyup 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişiririz. (kürdan yardımıyla kekimizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
Kek soğuduktan sonra isteğe göre üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı sürebilirsiniz ve hindistan cevizi koyabilirsiniz. AFİYET OLSUN. .

Havuçlu Kek Yapılışı 1 Havuçlu Kek Yapılışı 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder